Tänään iski sitten ensimmäinen flunssa.  Vaihtareiden keskuudessa on kuulemma liikkunut vähän tällaista viime aikoina. Päätin siis jäädä ainakin aamuksi sänkyyn tervehtymään. Harmittaa tosi paljon, kun ensimmäinen unkarin tunti jää nyt välistä. Jos iltapäivällä olisi vähän parempi olo, niin pääsisi edes eräällä toisella luennolla käymään. Oon kyllä huomannut, että motivaatio opiskeluun on täällä korkeammalla.

Kurssien kanssa on ollut aikamoista säätämistä. Oman alan kurssi löytyi vain master -tasolta ja on hieman epävarmaa järjestetäänkö sitä. Maanantaina kulutin aikaani harhailemalla kampuksella ja etsimässä luokkahuoneita. Lopulta päädyin sitten parinkin professorin juttusille, ja he olivat varsin mukavia ja kiinnostuneita asiastani. Tervehdin tietenkin unkariksi ja sain siihen unkarinkielisen vastauksen. Hämmentynyt ilmeeni kuitenkin paljasti minut, mutta kuulemma ääntämisen perusteella minua voisi luulla unkarilaiseksi. Kaipa unkarin ja suomen kielen sukulaisuudessa on siis perää. Tiedustelin myös, ovatko kurssit minulle liian vaikeita, enhän ole vielä kandia edes suorittanut. Kuulemma suomalaiset opiskelijat ovat sen verran fiksuja, että ei hätää. Vähän nauratti. Saa nähdä, miten käy.

Viikonloppuna ollaan isommalla porukalla lähdössä Wieniin. Innolla odottaa ensimmäistä reissua! Meitä on yhdeksän suomalaista ja yksi ruotsalainen lähdössä. Bussilla mennään ja yövytään hostellissa. Eipä ole tullut aikaisemmin käytyä Wienissä. Sadetta tosin luvattu, mutta eiköhän sieltä sisätilaohjelmaa löydy. Hintataso vaan hirvittää, kun on täällä tottunut halpuuteen. Suurin kulttuurishokki tulee varmaan palatessa Suomeen, kun kaikki onkin yhtäkkiä kovin kallista.

Illalla olisi parikin jalkapallo-ottelua, jotka voisi katsoa. Ruotsalainen tyttö kutsui luokseen katsomaan Ruotsi-Unkari matsia ja myöhemmin olisi Suomi-Saksa peli. Saksalaiset ystävämme tietenkin uhoavat koko ajan, ja kaipa siinä turpaan tulee. Olisi kyllä niin maailman hienoin asia, jos voitto tulisi. Taitaa jäädä haaveeksi. Ja tuskin kannattaa lähteä katsomaan, kun olen kipeä. Perjantaiksi pitäisi nimittäin tervehtyä, kun on reissu edessä. Sekin tässä flunssassa harmittaa, kun on niin paljon ohjelmaa, josta jää paitsi. Mutta nyt lepäämään, että parantuu kunnolla ja nopeasti.