Viikonloppu on taas onnellisesti takana.  Jotkut saattoivat uutisista bongata, että Budapestissa oli pientä rähinöintiä lauantaina. Itse vietin lauantaipäivän turvallisesti Pestin puolella, koulumme järjestämän City Rallyn parissa. Tarkoituksenahan oli joukkueena suorittaa erilaisia tehtäviä, ja joukkueemme suoriutuikin varsin hyvin. Sijoituimme lopulta toisiksi. Tehtävänä oli esimerkiksi vaihtaa tikkari aina parempaan esineeseen päivän aikana ja lopulta käsissämme oli jonkin sortin kommunistiaikainen kirjanen. Ei huonosti tikkarista. Yhdellä rastilla meidän seitsemän ihmisen oli mahdutettava itsemme mahdollisimman nopeasti puhelinkoppiin. Sekin oli varmasti todella fiksun näköistä. Hauskaa kyllä oli kaikilla, ja varmasti myös ohikulkijoilla.

Poliiseja näkyi sinä päivänä paljon. En ole varmaan ikinä nähnyt niin paljon poliiseja. Aika hurjaa oli, kun nelisenkymmentä mellakkapoliisia marssi ohitse odotellessamme metroa. Illalla siirryimme illalliselle ravintolaan Pestin puolelle ja ratikan ikkunasta näkyi melkoisesti poliisiautoja. Oli yhtä sireenien ulvontaa ja vilkkuvia valoja. Yksi kaveri kertoi, että oli pyöräillyt (todella viisasta…) poliisien ja mellakoitsijoiden välistä. Kuulemma lenteli yhtä jos toista.

Täytyy kuitenkin sanoa, että täällä Budapestissä on ollut todella turvallinen olo. Toki jos joskus yksin tulee kymmenen jälkeen kotiin, niin askel hieman nopeutuu.  Harvemmin sitä yksin kuitenkaan liikkeellä on, koska yleensä Even kanssa samoissa paikoissa ollaan. Ollaan mietitty, että täällä on turvallisempi olo kuin Helsingissä. Osittain ehkä siksi, että tämä kaupunki ei koskaan nuku. Aina joku paikka auki, baarit saattavat olla auki aamukuuteen tai pidempäänkin. Ja julkinen liikenne on niin uskomattoman sujuvaa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Ikinä tarvitse aikatauluja katsoa.

Tämä päivä onkin sitten kuulunut siivoamisen merkeissä. Even kanssa kuurattiin paikat puhtaaksi. Aika likaista oli, edellisten asukkaiden käsitys siististä asunnosta on ollut ilmeisesti hieman erilainen… Aika mustaa vettä tuli.  Colella on äiti tällä hetkellä täällä Budapestissä käymässä. Kun pääsin puolenpäivän aikaan ylös sängystä, niin Cole oli jo lähtenyt. Oli laittanut viestin, että anteeksi, kun ei ehdi jäädä siivoamaan, mutta kylpyamme on pesty. Suloista. Even kanssa oltiin nimittäin vakuuteltu, että ei se mitään haittaa, voidaan kyllä siivota kahdestaan. Oli muuten mukava siivota, ehkä siksi kun oli kaveri auttamassa. Ja nyt on ihana kaivautua puhtaisiin lakanoihin.

Tässä vielä pari kuvaa Wienin reissusta ja lauantaista.

1926600.jpg
Eveliina ja minä Wienissä

1926607.jpg
Serbipubissa Wienissä, etualalla Anna från Stockholm

1926608.jpg
iloiset kilpailijat lauantaina