Viimeiset pari viikkoa on ollut melkoista vilinää. Myös tllä hetkellä kiire painaa, joten pahoittelne sähkötysmäistä kirjoitustyyliä. Tässä siis parin viime viikon highlightit. Viime viikolla vietimme Annan kanssa tuplasynttäreitä. Varattiin hyvästä ravintolasta pöytä kuudelle ja sen jälkeen oli vielä jatkot läheisessä baarissa. Ilta sujui loistavasti hyvässä seurassa. Sovittiin Annan kanssa, että ensi vuonna mennään yhteisristeilylle ja otetaan Anttikin mukaan.


Viime viikolla kävin ihka ensimmäistä kertaa salilla. Olin aika pihalla, mutta Daniel, joka joskus on ollut salilla töissä, neuvoi kaikki laitteet ja kikat. Korvaamaton apu. Salilla käynti on täällä suht halpaakin, kuukausikortti maksaa opiskelijalle sellaiset 25 euroa. Ajattelin käydä pari kertaa viikossa, jos saisi tuon selän toimimaan. En ole varmaan ikinä elämässäni urheillut näin paljon. Tasapainottaa epäsäännöllisestä elämänrytmiä.


Antti tuli käväisemään täällä Budapestissä sunnuntai-illasta keskiviikkoon. Sain salmiakkia, ruisleipää ja Suomenlipun, jonka ripustin seinälle. Huhtikuun alussa on nimittäin Suomi-Unkari ystävyysottelu jääkiekossa, jota ollaan 15 suomalaisen voimin menossa katsomaan. Antin kanssa kierreltiin kaupunkia ja vein hänet itse asiassa katsastamaan musiikin tuntianikin. Opettaja on sellainen hauska vanha ukkeli, joten luulen, että se oli ihan kiinnostavaa ja viihdyttävää Antillekin. Iltaisin tutustutin Antin kavereihini ja näytin parhaat kapakat. Keskiviikkoaamuna Antti lähti, ja tuntien jälkeen suuntasin toisen vierailevan suomalaisen, Sannan, kanssa sirkukseen. Sanna tarjosi viihteen ystävällisesti synttärilahjana. Siitä onkin pitkä aika, kun viimeksi näin sirkusta. Ja Budapestin sirkuksessa on myös eläimiä: koiria, hevosia ja ihkaoikeita leijonia! Oli kyllä mukavaa. Sirkuksen jälkeen käytiin vielä Annan ja Danielin kanssa kylpylässä vähän rentoutumassa sillä aikaa kun Sanna kävi hiukan shoppailemassa. Onneksi Sannakin oli reissaamisesta sen verran väsynyt, että pästiin molemmat suhteellisen aikaisin unille.


Ohjelma ei kuitenkaan tähän lopu. Muutaman tunnin päästä lähtee yöbussi Prahaan ja tarkoitus olisi huomenna tutustua hiukan tsekkiläiseen kulttuuriin. Minulla on paikallinen opas, jonka veljen luokse majoitumme yhdeksi yöksi. Tapasin hänet Englannissa partioleirillä, joten olemme viimeksi nähneet pari vuotta sitten. Poika opiskelee historiaa, joten viikonlopusta tulee varmasti mielenkiintoinen ja antoisa. Takaisin Budapestiin saavun maanantaiaamuna kuuden aikoihin, joten tämä iltapäivä on kulunut lähinnä läksyjen parissa. Nyt tekemään vielä vikat unkarin läksyt ja sitten bussiin nukkumaan.