Muutto sujui ongelmitta ja yhteiselomme Danielin kanssa on alkanut oikein mukavasti. Tässä hiukan kuvia asunnostamme, joka siis sijaitsee aivan kaupungin keskustassa.

 

Kotikatu. Mukavan hiljainen ja rauhallinen, koska katu on yksisuuntainen. Suuri parannus verrattuna edelliseen kämppään, joka sijaitsi ratikka linjan vieressä.

 

Sisäpiha. Melko tyypillinen näky Budapestiläisissä kerrostaloissa. Daniel avaa oveamme.

 

 Olohuone-keittiökompleksi. Tämä on oikein mukavaa, koska aamiaisella voi katsella telkkua. Kaikki ohjelmat ovat tietysti täällä dubattu unkariksi, mutta siinä saa samalla harjoitusta. Urheilua tulee katsottua aika paljon...

 Kylppäri ja poreallas. No ei sentään, mutta kylpyammeella on kokoa. Asunnossa on myös pesukone, vaikka niin täällä on kaikissa muissakin asunnoissa.

 Kuva Danielin huoneesta. Ruotsin lippu ei kuulunut alkuperäiseen kalustukseen. ;) Jääkiekon mm-kisojen aikaan tulee olemaan kova vääntö meidän kämpässä.

Omasta huoneesta unohtui ottaa kuva, koska kuvaushetkellä se oli hiukan sotkuinen ja sitten asia katosi mielestä. Lisäksi kuvista ei oikein selviä asunnon avaruus: huoneet ovat jotain neljä metriä korkeita. Pidän kovasti.

Maanantaipäivänä lähdimme käymään paikallisjunalla Slovakian rajalla olevassa kaupungissa Esztergomissa, jossa sijaitsee suuri basilika. Joukkueen koostumus on vaihtunut ja ruotsalaisten lukumäärä voittaa kerrankin suomalaisten. Uusi Erasmusopiskelija koulustamme, Elin, lähti mukaamme.

 Matkaseurueemme: Anna, kämppis Daniel ja Elin. Puhuvat ruotsia hiukan liian nopeasti, mutta jos jatkan heidän seurassaan, eiköhän se ruotsikin ala luonnistua. Danielhan puhuu käsittämätöntä skånskaa, joka kuulostaa lähinnä tanskalta. Toisaalta olisi hauskaa osata puhua ruotsia Skånen murteella.

Esztergomissa ei oikeastaan ollut muuta nähtävää kuin kirkko. Ja se oli kyllä aika iso.

 Muura-muurahainen...

Tällä hetkellä tuntuu hiukan siltä, että flunssa saattaa iskeä, joten olen yrittänyt ottaa vähän rauhallisemmin. Se on tosin hiukan vaikeaa, koskaon jos jonkin sortin uudelleennäkemistä tai jäähyväisjuhlaa. Huominen menee valitessa kursseja ja koulu alkaakin sitten maanantaina. Viikonlopuksi saatan lähteä laskettelemaan, mikäli rahat ja kunto riittää. Saa nähdä.